Francijas gardēžu diena izstādē “Riga Food 2023”
8. septembrī starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2023” notiks “French Gourmet Day” – franču premium dzērienu un produktu prezentācijas. Francijas uzņēmēju delegāciju Rīgā pārstāvēs nelieli ģimenes uzņēmumi – zīmoli ar interesantu vēsturi un neizsīkstošu vēlmi ražot labāko savā produktu kategorijā.
Francijas gardēžu dienas mērķis ir pulcēt gastronomijas, miksoloģijas un vīna profesionāļus, lai iepazīstinātu ar Francijai raksturīgiem un dažiem eksotiskiem nišas produktiem, kā arī nodibinātu kontaktus turpmākai sadarbībai Ziemeļvalstu un Baltijas tirgū. Apmeklētāji pasākumā varēs “aizceļot’’ uz tādām gastronomiski bagātām Francijas vietām kā Oksitānija, Ronas ieleja, Šampaņa, Gaskoņa, Grasa un Reinjonas sala.
“French Gourmet Day” pasākumi norisināsies 8. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 Izstāžu centrā Ķīpsalā konferenču zālē Nr. 3. Programma ietver virkni hibrīdkonferenču (klātienē un tiešsaistē), kas veicinās Francijas un Latvijas profesionāļu pieredzes apmaiņu. Francijas gardēžu dienas pasākumos, piedaloties franču gastronomijas un viesmīlības ekspertiem, Ķīpsalā tiks apspriestas un demonstrētas Francijas reģionu gastronomiskās atšķirības, pasniegšanas veidi un izmaiņas patēriņa kultūrā.
“French Gourmet Day” apmeklētāji varēs nodegustēt franču virtuvei tradicionālos sarkanos, baltos un rozā vīnus, šampanieti, armanjaku, džinu, rumu, degvīnu, ievārījumus un garšvielas.
“French Gourmet Day” pasākumu programma
8. septembris
12.00–12.15 “French Gourmet Day” oficiālā atklāšana, kurā piedalīsies organizatori un goda viesi no Baltijas valstīm
12.15–18.00 Franču ēdienu degustācija, B2B tīklošanās 12.15–12.30 Konference “Francijas gastronomiskā karte: galvenie virzieni” 13.00–14.00 Konference “Virtuve un vīns: kā veidojas gastronomiskie pāri?”- Artūrs Arnicāns, Latvijas “Pavāru kluba” prezidents (klātienē)
- Endišē Azarda (Aindiché Azardhaf), “Maison Boteh” piedevas un garšvielas (tiešsaistē)
- Pjērs Kristiāns Tramjē (Pierre-Christian Tramier), šampanieša nams “Arlaux” (tiešsaistē)
- Sedriks Gotjē (Cédric Gautier), “Maison Sinnae” vīni (klātienē)
- Žilija Sarda (Julia Sarda), “Vignoble Vellas” vīni (klātienē)
15.00–16.00 Konference-prezentācija “Francijas alkoholisko dzērienu teruāri”- Sirils Izotjē (Cyril Isautier), “Isautier” rums no Reinjonas salas (tiešsaistē)
- Bagats Redijs (Bhagat Reddy), spirta rūpnīca “Comte de Grasse” no Grasas provinces (formāts tiks apstiprināts)
- Eduārs Buajē (Edouard Boyer), “Armin” armanjaks no Gaskoņas provinces (klātienē)
17.00–18.00 Latvijas bārmeņu improvizācijas šovs “French & Baltic Aperitif”, izmantojot “French Gourmet Day” prezentētos produktus
“French Gourmet Day” zīmoli:
Premium klases šampanietis "Champagne Arlaux"
www.arlaux.com
@arlauxchampagneofficial
Ievārījumi un garšvielas "Maison BOTEH"
Viens no lielākajiem Ronas ielejas ražotājiem "Maison Sinnae"
www.sinnae.fr
@maisonsinnae
Premium klases džins no Francijas Rivjēras "Gin 44°N"
www.44gin.com
@44ngin
Gaskoņas armanjaks "Armin"
Premium rums no Reinjonas salas "Maison Isautier"
HoReCa profesionāļi (viesnīcu un restorānu pārstāvji, pārtikas un dzērienu importētāji, vīnziņi, bārmeņi), mediju pārstāvji un influenceri var apmeklēt pasākumu, iepriekš reģistrējoties.
Ielūgums
“France Group Consulting Bureau”
+371 26591588
contact@francegroup.org
+33 61 97 64 00