BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Jaunie pavāri Ķīpsalā cīnīsies par titulu "Latvijas pavārzellis 2014"!

Jaunie pavāri no visas Latvijas 4. septembrī pulcēsies Ķīpsalā, lai starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2014” mērotos spēkiem pavārmākslā un cīnītos par titulu "Latvijas pavārzellis 2014".

Jauno pavāru sacensībās var piedalīties gan kvalificēti pavāri, gan vēl tikai topošie pavāri. Konkursa nosacījums – pieteikuma iesniegšanas brīdī pavārzellim jābūt ne vecākam par 23 gadiem.

Piedaloties konkursā, jaunajiem pavāriem ir iespēja pilnveidot savas profesionālās iemaņas, iegūt pārliecību par savu meistarību, iepazīties ar pārējiem profesijas biedriem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību. Turklāt ieraksts jaunā pavāra CV par dalību šajā konkursā var kļūt par atspēriena punktu tālākās karjeras veidošanā.

Sacensību rīkotāju – biedrības „Pavāru klubs” – valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova neslēpj, ka pavāru konkursi viņu aizrauj jebkādā veidā – piedaloties, organizējot, vērtējot un vērojot, kā piedalās citi.

„Latvijas pavārzeļļu konkurss ir īstā vieta, kur jaunajiem pavāriem demonstrēt savu talantu, zināšanas un prasmes – gan Latvijas vadošo pavāru elitei, gan kvalificētiem ārvalstu šefpavāriem – un tikt pamanītiem un atzītiem,” norāda Svetlana Riškova, kura ir arī „Tallink Hotel Riga” restorāna „Elements” šefpavāre.

Vēl var pieteikties!

Lai pieteiktos konkursam “Latvijas pavārzellis 2014”, pretendentam līdz 1. augustam ir jāiesniedz aizpildīta pieteikuma anketa un mājas uzdevums – karstās uzkodas recepte, kuras pagatavošanā jāizmanto vīngliemeži bez čaulas, paipalu olas un linsēklu pulveris. Kā arī pamatēdiena recepte no strauta foreles, āboliem un kailgraudu miežiem. Pieteikums jāsūta “Pavāru konkursam”, e-pasts: lv@chef.lv vai rita.stramkale@gmail.com

Pēc mājas uzdevumu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie jaunie pavāri, kas 4. septembrī plkst. 13.00 Ķīpsalā gatavos ēdienus pēc pašu izstrādātajām receptēm.

Starptautiska žūrija
Jauno pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – izvērtēs kvalificētu ārvalstu šefpavāru žūrija: Ivans Berezuckis no Krievijas, Rudolfs Visnapū (Rudolf Visnapuu) no Igaunijas, Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen) no Somijas, Jari Kārlsons (Jari Karlsons) no Zviedrijas un citi.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Savukārt jauno pavāru konkursa uzvarētājs saņems ne tikai titulu "Latvijas pavārzellis 2014", bet arī naudas balvu – 300 eiro.

Pērn goda titulu „Latvijas pavārzellis 2013” un zelta medaļu izcīnīja Haralds Saušs no restorāna "Kaļķu vārti", 2. vietu un sudraba medaļu – Arturs Linkevičs no restorāna "Vincents", savukārt 3. vieta tika uzņēmuma SIA "TLG Hotel Latvija" pārstāvim Aleksejam Šutko.

Sacensību nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājaslapā www.chef.lv un izstādes “Riga Food” mājaslapā www.rigafood.lv. Sacensības rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2014” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2014” jau trešo gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. 




Top