BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Jauns izaicinājums Latvijas konditoriem – „Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”

4. septembrī starptautiskajā izstādē „Riga Food 2014” Ķīpsalā pulcēsies Latvijas labākie konditori, lai prezentētu kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas un sacenstos par vissaldāko titulu „Latvijas 2014. gada konditors”.

Šogad konkursa dalībnieki gatavos kūku, kas vizuāli sasaucas ar manekena tērpu. Konkursa tēma “Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”! Konditori, tāpat kā modes dizaineri, ietērps tortes, kuras pēc tam divas dienas – 4. un 5. septembrī – Ķīpsalā varēs apskatīt ikviens gardēdis, mākslas cienītājs un izstādes apmeklētājs.

„Latvijā ir tik daudz fantastisku konditoru, kas prot pagatavot ne tikai apbrīnojami skaistas, bet arī neticami garšīgas kūkas. Garšas ziņā neatpaliekam ne no Francijas, ne Vācijas! Mums ir augtas prasības pret garšu, kas citās valstīs paliek otrajā plānā. Tāpēc Latvijas konditoriem ir jābeidz slēpties un jāizlien saulītē – jāparāda arī citiem, ko mākat!” uzsver konkursa „Latvijas 2014. gada konditors” organizatore, konditorejas "Kūkotava" ražošanas vadītāja Maija Kaire.

Konkursa „Latvijas 2014. gada konditors” mērķis ir popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pierādīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu klientu pieprasījumu un to vajadzībām. Dalība konkursā sniedz vienreizēju iespēju praktiski mācīties, dalīties ar idejām, satikt līdzīgi domājošus profesionāļus un dibināt jaunus kontaktus.

Konkursa finālisti:
1. Ginta Leitāne, konditorija „Afters”
2. Darja Portnikh, pašnodarbinātā
3. Līga Bušmane, SIA „BL Partneri”
4. Ieva Paukša, SIA „Drusti”
5. Jānis Kairis, „Tallink Hotel Riga”, restorāns „Elements”
6. Alina Konovalova, „Kaļķu vārti” restorāns
7. Madara Puķe, Kanēļa konditoreja
8. Laura Roznfelde, restorāns „Bibliotēka Nr. 1”

Konkursa dalībnieku veikumu 4. septembrī Ķīpsalā vērtēs starptautiska žūrija, kas īpašu uzmanību pievērsīs konditoru meistarībai, noformējumam, darba atbilstībai tēmai, izstrādājuma smaržai, garšai un produktu saderībai, kā arī izstrādājuma prezentācijai.

Konkursa 1. vietas ieguvējs saņems ne tikai titulu „Latvijas 2014. gada konditors”, bet arī galveno balvu – EUR 500. Visi konkursa dalībnieki dāvanā saņems vērtīgu konditorejas inventāru, kā arī balvas no konkursa atbalstītājiem. Konkursu rezultātu apkopošana un apbalvošanas ceremonija notiks 5. septembrī plkst. 20.00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” (Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga).

Pērn konkursā "Latvijas gada konditors 2013” uzvarēja un balvu – braucienu uz specialitātes kvalifikācijas celšanas apmācībām kādā no Eiropas valstīm – ieguva Marika Bērziņa, kura konkursā pārstāvēja SIA "Ogres prestižs".

Konkursu rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību
BT 1.




Top