BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Jauno produktu inovācijas – veselīgā un funkcionālā uztura jomā

Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija) no 5. līdz 8. septembrim izstādē “Riga Food” organizēs ekspozīciju "Inovācija pārtikai", kas ļaus esošajiem un topošajiem uzņēmējiem saņemt dažādu speciālistu konsultācijas, lai savu ideju pārvērstu konkurētspējīgā produktā vai pakalpojumā. Tāpat ekspozīcijā varēs apskatīt jaunākos produktus un iestrādnes pārtikas nozarē, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas pētniecības un attīstības institūcijām.

Vairāki šādi produkti ir radīti fitnesa un veselīga uztura jomā, un šī nozare turpina piedzīvot inovācijas vairākus gadus pēc kārtas, radot aizvien jaunus produktus ar paaugstinātu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu un samazinātu cukura un mākslīgo piedevu daudzumu. Inovācijas stendā varēs apskatīt un nogaršot “Kefa Factory” ražoto sūkalu proteīnu ar dabīgo saldinātāju – stēviju, kā arī jaunumus no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu diplomdarbiem un sadarbības projektiem. “RicBerry” piedāvās novērtēt divus jaunumus: želejas sportistiem un pastilas batoniņus ar proteīnu, kas tapuši sadarbībā ar LLU un Latvijas Sporta un pedagoģijas akadēmijas speciālistiem.

Netipiskāku garšu meklētāji varēs nogaršot alvejas marmelādes, kā arī produktus ar bagātīgo slieku proteīnu. Varēs arī iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem par šo gardumu. Uzņēmums “Very Berry” piedāvās nodegustēt jaunumu – funkcionālos dzērienus, kas tapuši sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes Bioķīmijas laboratorijas speciālistiem. Būs arī iespēja saņemt informāciju par antioksidantiem un to daudzumu uzņēmuma ražotajās sulās.

Tā kā inovācija un zinātne ir ilgtermiņa process, kas nereti prasa vairākkārtēju testēšanu, pārstrādi un uzlabošanu, Inovācijas stendā varēs nobaudīt arī dažādu iepriekšējo gadu jaunumu uzlabotās versijas un jaunākās receptūras. Apmeklētājiem tā ir iespēja ne vien būt pirmajiem, kas uzzina par jaunajiem produktiem, kuru, iespējams, nav pat veikalu plauktos, bet arī piedalīties to receptūru izstrādē, sniedzot viedokli par vēlamajām garšas, struktūras un iepakojuma īpašībām.

Ja jums ir jautājumi par jaunu produktu izstrādi, komercializēšanu, pārbaudi, patentēšanu vai finansiālu atbalstu, visas atbildes varēsiet saņemt ekspozīcijā "Inovācija pārtikai". Tāpat būs iespēja uzzināt informāciju par izglītības iespējām jaunajiem speciālistiem ar pārtiku saistītās nozarēs.

LTC un EEN-Latvija uzņēmējiem un potenciālajiem sadarbības partneriem izstādes trešajā dienā, 7. septembrī, organizēs starptautisku kontaktbiržu. Kontaktbirža sniedz iespēju uzņēmējiem un zinātniekiem, kuri meklē sadarbības partnerus pētniecībai vai uzņēmējdarbībai, kā arī biznesa partnerus jaunu produktu, jaunu tirgu vai sadarbības formu veidošanai, iepriekš rezervētu tikšanos laikā pārrunāt sadarbības iespējas. Šobrīd pasākumam reģistrējušies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Itālijas, Portugāles, Gruzijas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Kanādas un ASV. Reģistrācija un tikšanos rezervācija turpināsies līdz pat 3. septembrim.

Papildu informācija par ekspozīciju "Inovācija pārtikai" un kontaktbiržu:

Dzintra Švarcbaha
+371 2600 8885
dzintra.svarcbaha@edi.lv
Latvijas Tehnoloģiskais centrs
Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā




Top