BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Arī šogad konkursā “Tautas garša” uzvar asinsdesa un ingvera dzēriens

Latvijas 100-gades zīmē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) organizētais Novadu stends izstādē “Riga food 2018” bija īpaši krāšņs, piedāvājot daudzveidīgu notikumu un gardu ēdienu virpuli. Četru dienu garumā varēja vērot visu Latvijas novadu saimnieču vadītas meistarklases, iepazīt topošo pavāru skatījumu uz klasisku ēdienu pasniegšanu, kā arī neiztrūkstoši – balsot par sev tīkamāko produktu konkursā “Tautas garša”.

Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Negaidīti, bet jau otro gadu pēc kārtas kategorijā “Dzīvnieku un zivju produkti, medus” uzvaras laurus plūca dažādu veidu asinsdesas no mājražotājas Inetas Boles z/s “Arumi” (Vidzeme). Arī nominācijā “Bezalkoholiskie dzērieni” jau otro reizi par labāko apmeklētāji atzina Jāņa Smeltera ingvera dzērienu “Ingverine” (Vidzeme).”

Nominācijā “Piena produkti” par gardākajiem atzīti Kurzemes mājražotājas Mārītes Jēkabsones svaigpiena sieri. Nominācijā “Augu izcelsmes produkti (augļu un dārzeņu produkti, tējas, garšvielas)” par gardākajiem atzīti “Obelisk Farm” kaņepju produkti no Andra Višņevska (Latgale). Kategorijā “Miltu izstrādājumi” uzvarēja jaunās mājražotājas Ilze Kalāce-Bērziņa un Ieva Biķe no Zemgales, piedāvājot smalko musli ar augļiem, ogām un sēklām. Arī kategorijā “Alkoholiskie dzērieni” uzvarētājs no Zemgales – Jānis Kugrēns ar vīniem no Latvijas ogām un augļiem.

Uzvarētāji ar LLKC atbalstu janvārī varēs doties pieredzes apmaiņas braucienā uz starptautisko pārtikas izstādi “Berlīnes zaļā nedēļa”, kurā Latviju mūsu valsts kopstendā pārstāvēs Andris Mejers ar biedrības “Latgolys golds” gardo piedāvājumu.

Izstādē LLKC un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums kopīgi rīkoja arī konkursu topošajiem pavāriem “Tradīcijas un oriģinalitāte latviešu ēdienos”. Tajā uzvarēja vidzemnieki – saimniece Ilze Briede un jaunie pavāri Alīna Ratņika un Verners Žogla, kuri pasniedza rupjmaizi ar kaņepju sviestu un putraimdesu, kam virsū cauraudzītis medus marinādē, pārliets ar brūkleņu mērci. Dekoram kaltēta baravikas šķēlīte. Viss tika pasniegts uz skaistām kļavu lapām.

Plašāka informācija: Raivis Maksis, LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītājs, Raivis.maksis@llkc.lv.



Informāciju sagatavoja
Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja




Top