Baltijas vadošo izstāžu rīkotājs
Seko mums:

Riga Food iesaka




Jau otro reizi titulu “Latvijas Gada pavārs” izcīnīja Kristīne Strode!

Vēsture atkārtojas! – tā nodomāja ne viens vien konkursa “Latvijas Gada pavārs 2016” apbalvošanas ceremonijas aculiecinieks, kad par konkursa uzvarētāju tika nosaukta lieliskā pavāre Kristīne Strode. Arī pirms diviem gadiem Kristīne uzvarēja!

Gada pavāra konkursu šogad uzsāka astoņi dalībnieki, no kuriem līdz galam izturēja vien septiņi. Lai arī šogad konkursā piedalījās līdz šim konkursos neredzēti pavāri, kuru sniegums arī bija ievērības cienīgs, tomēr galvenā cīņa un minējumi par konkursa uzvarētāju izvērtās starp titula "Latvijas 2014. gada pavārs" ieguvēju Kristīni Strodi un konkursa "Latvijas 2015. gada pavārs" 2. vietas ieguvēju Dināru Zvidriņu. Vēsture šoreiz atkārtojās un Kristīnes Strodes rokās atkārtoti nonāca ģenerālsponsora “Reaton” ceļojošā Zelta pavārnīca, bet Dinārs Zvidriņš – saņēma īpašu balvu par labāko desertu, bet koprezultātā atkal ierindojās godpilnajā 2. vietā, atstājot aiz sevis konkursa jaunpienācēju Jegoru Poruļevu.

Jautāta, kāpēc atkārtoti izlēmusi piedalīties konkursā, Kristīne atzīst: “Vēlējos izlabot tās kļūdas, ko pieļāvu pirmajā konkursā. Ja toreiz man bija problēmas ar darba organizēšanu un iekļaušanos laikā, tad šoreiz viss bija kārtībā. Protams, vienmēr var labāk, bet kopumā esmu apmierināta.”

“Pavāru kluba” valdes loceklis Māris Jansons, kurš jau tradicionāli ir pavāru konkursu vadītājs, jau pirms rezultātu izziņošanas pārliecināti norādīja, ka garšu ziņā tieši Kristīnes ēdieni ir pelnījuši uzvaru.

Konkursa dalībnieku uzdevums šogad bija pagatavot auksto uzkodu no upes asara, melnajām ķimenēm un kolrābja, pamatēdienu no truša gaļas, kāpostiem, burkāniem un melnās kastes produkta – ķirbju biezeņa, kā arī desertu no dažādu ziedu medus, 9% biezpiena un saldētam upenēm.

Kā atzina žūrijas pārstāve Fransiāne Tartari (Franciane Tartari, Zviedrija), tad vislielākais garšu pārsteigums konkursā viņai bijis par Rīgas melnā balzama mērci, bet par konkursantu vājāko vietu viņa atzina darba organizēšanu: “Labi, ka pavāriem ir plāns, kā strādāt, bet, ja viņi pie šī plāna nepieturas, tad paši sāk nervozēt un vēl vairāk zaudē gan laiku, gan kvalitāti.”

Kopvērtējuma tabula:
1. Kristīne Strode /restorāns “La Dome”/ – 1181 p.
2. Dinārs Zvidriņš /restorāns “Kaļķu vārti”/ – 1077 p.
3. Jegors Poruļevs /pašnodarbinātais/ – 980 p.
4. Aleksandrs Ruščaks /pašnodarbinātais/ – 928 p.
5. Jānis Osis /individuālais komersants/ – 905 p.
6. Juris Latišenoks /restorāns “Ribs&Rock” – 889 p.
7. Raivo Ločmelis /restorāns “Valtera restorāns”/ – 789 p.

Jauniešus vērtēja sertificēta WACS (The World Association of Chef’s Societies) žūrija: 
  • Ulrihs Frēde (Ulrich Frehde, Zviedrija), šefpavārs ar 50 gadu darba pieredzi, WACS B kategorijas tiesnesis; 
  • Jākobs Magnusons (Jakob Magn?sson, Islande), WACS menedžmenta direktors un B kategorijas tiesnesis; 
  • Daniels Aitons (Daniel Ayton, Lielbritānija), World Master Chefs Society pasaules viceprezidents, B kategorijas tiesnesis; 
  • Gerijs Filbijs (Gary Filbey, Lielbritānija) – World Master Chefs Society viceprezidents, A kategorijas tiesnesis; 
  • Fransiane Tartari (Franciane Tartari, Zviedrija) – Women WACS sertificēta konditorejas tiesnese, B kategorijas tiesnese.
Visi žūrijas locekļi Latvijas konkursus apmeklēja un vērtēja pirmo reizi, tāpēc liels gandarījums par viņu pausto atzinību un novērtējumu.




Biļetes, Laiks, Vieta


Ziņas


Ekspozīcija