Baltijas vadošo izstāžu rīkotājs
Seko mums:

Riga Food iesaka

Latvijas pavāri izcīna Baltijas kulināro kausu!

9. septembrī izstādē “Riga Food 2016” konkursā „Baltic Culinary Heritage 2016” starp trim Baltijas valstīm Latvijas pavāru komanda izcīnīja pirmo vietu. Starptautiskais pavāru konkurss tika organizēts pirmo reizi un tajā piedalījās trīs Baltijas valstu komandas – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Ar ļoti minimālu punktu starpību Igaunijas komanda ieguva otro vietu, bet Lietuvas komanda trešo un arī izcīnīja skatītāju simpātijas balvu.

Latvijas komandu pārstāvēja Dinārs Zvidriņš no restorāna “Kaļķu vārti”, titula “Latvijas pavārs 2015” ieguvēja Ina Poliščenko no restorāna „3 pavāri” un Kristiāna Šteinfelde, kā arī komandas kapteinis Viesturs Lasmanis.

Latvijas „Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, kura ir galvenā konkursu organizatore atzina, ka beidzot ir piepildījusies ideja rīkot konkursu Baltijas valstu draudzībai. Ideja radās jau sen, bet konkursa nolikums izstrādāts aptuveni pirms pusgada, satiekoties visu trīs valstu asociācijām. „Konkursa galvenais mērķis ir turpināt draudzēties. Tas, kura komanda uzvarēs, nav tik svarīgi, tā būs laime un veiksme, bet, protams, ka mūsu komanda ir vislabākā,” uzsver Svetlana Riškova.

Baltijas pavāru konkurss ir unikāls pasākums, kurā sacentās trīs valstu komandas, gatavojot sava reģiona ēdienus no vienādām galvenajām sastāvdaļām – uzkoda no zandarta, pamatēdiens no truša gaļas, bet saldais – no smiltsērkšķiem. Papildus komandām bija uzdevums īpaši dekorēt servējamo galdu, uz kura demonstrēt sagatavotos ēdienus. Konkursa vērtēšanā tika ņemti vērā tehniskie standarti, precīzi ēdienu sagatavošanas un pasniegšanas laiki, profesionālās prasmes ēdienu sagatavošanā, noformēšanā un garšas saskaņā. Papildus ikvienam izcila ēdiena cienītājam konkursa laikā bija iespēja nogaršot un arī piedalīties skatītāju simpātijas balsojumā, nopērkot biļeti uz Baltijas kulinārajām pusdienām.

Konkurss ir saņēmis starptautisko akreditāciju no Pasaules šefpavāru organizācijas (WACS – World’s Association of Chefs) un to vērtēja starptautiska žūrija.

Visu trīs konkursu žūrija ir starptautiska un sastāv no pieciem pārstāvjiem – divi no Zviedrijas – Ulrihs Frēde (Ulrich Frehde), itāļu izcelsmes zviedriete Fransīne Vieira Tartari (Franciane Vieira Tartari), kura vērtēs desertus, kā arī divi pieredzējuši pārstāvji no Lielbritānijas – Daniels Eitons (Daniel Ayton), Gerijs Filbejs (Gary Filbey) un islandietis Jakobs Magnussons (Jakob Magnusson). Žūrijas pārstāvis priekšsēdētājs Ulrihs Frēde, pasniedzot Baltijas uzvarētāju kausu, sacīja: „Šī ir vēsturiska diena, pirmoreiz notiek Baltijas pavāru konkurss un neatkarīgi no tā, kurš uzvar, visi komandu dalībnieki ir daļa no šī vēsturiskā brīža!"

Izstādē “Riga Food 2016” norisinājās gan Baltijas pavāru konkurss „Baltic Culinary Heritage 2016”, gan konkursi „Latvijas gada pavārs 2016”, “Latvijas gada pavārzellis 2016”.









Biļetes, Laiks, Vieta


Ziņas


Ekspozīcija