Baltijas vadošo izstāžu rīkotājs
Seko mums:

Riga Food iesaka

Titulu “Latvijas Gada pavārzellis 2016” ieguva Arta Pērkona!

Izstādē "Riga Food 2016" notika konkurss "Latvijas Gada pavārzellis 2016", kurā sacentās astoņi Latvijas labākie pavārzeļļi. Kā uzsvēra starptautiskās žūrijas locekļi – tieši šie jaunieši ir mūsu gastronomijas nākotne, tāpēc viņiem tika vēlēta spēja nepadoties un vienmēr strādāt no sirds.

Pavārzeļļu konkursā piedalījās jaunie talanti līdz 23 gadu vecumam. Konkursa 8 dalībniekiem pēc iepriekš iesniegtajām receptēm bija jāpagatavo aukstā uzkoda no upes asara, kviešu miltiem un lauku vistu olām, kā arī pamatēdiens, kura galvenās sastāvdaļas ir truša pakaļstibs un burkāni.

“Mēs gaidījām, ka līmenis starp pavārzeļļiem un pavāriem būs atšķirīgāks, taču, jāteic, ka jauniešu parādītā darba un garšu kvalitāte daudz neatpalika no pieredzējušajiem pavāriem!” uzsvēra „Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Šim novērojumam piekrīt arī Māris Jansons: “Iespējams, jaunieši šajā vecumā vēl daudz nopietnāk uztver pienākumus un panākumus, viņiem vēl nav piemetusies zvaigžņu slimība, kāda parādās tiem, kas jau vairākus gadus ir pastrādājuši labākajos Latvijas restorānos.”

Šogad vispārliecinošāk sevi parādīja Arta Pērkona, gala vērtējuma iegūstot 606 punktus. No viņas par 14 punktiem atpalika un 2. vietā ierindojās Artūrs Bilzens (restorāns “Kaļķu vārti”) tikai ar viena punkta pārsvaru apsteidzot 3. vietas ieguvēju – Danu Ivanovu.

Kopvērtējuma tabula:
1. Arta Pērkona /Valsts SIA “Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums”/ – 606 p.
2. Artūrs Bilzens Restorāns /restorāns “Kaļķu vārti”/ –592
3. Dans Ivanovs /restorāns “Ribs&Rock”/ – 591
4. Matīss Mālmanis /restorāns “Gutenbergs”/ – 539
5. Edijs Vīnvalks /restorāns “3”/ – 460
6. Artjoms Černorižs /restorāns “Equus” – 450
7. Elizabete Švalbe /Valsts SIA “Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums”/ – 443 + “Dansukker” specbalva
8. Alise Gaile /restorāns “Ribs&Rock”/ – 408

Atšķirībā no citiem gadiem, pavārzeļļu un pavāru konkursu žūrija šoreiz bija cita – ja iepriekš tie bija tuvāko kaimiņvalstu pārstāvji, tad šoreiz jauniešus vērtēja sertificēta WACS (The World Association of Chef’s Societies) žūrija:
  • Ulrihs Frēde (Ulrich Frehde, Zviedrija), šefpavārs ar 50 gadu darba pieredzi, WACS B kategorijas tiesnesis; 
  • Jākobs Magnusons (Jakob Magn?sson, Islande), WACS menedžmenta direktors un B kategorijas tiesnesis;
  • Daniels Aitons (Daniel Ayton, Lielbritānija), World Master Chefs Society pasaules viceprezidents, B kategorijas tiesnesis; 
  • Gerijs Filbijs (Gary Filbey, Lielbritānija) – World Master Chefs Society viceprezidents, A kategorijas tiesnesis.
“Pavāru kluba” valdes loceklis Māris Jansons atzinīgi vērtē faktu, ka šī patiešām ir profesionāla žūrija ar lielu pieredzi tieši vērtējot kulinārijas konkursus visā pasaulē: “Ir liela atšķirība, vai konkursa norisi vērtē vienkārši kāda restorāna šefpavārs, vai īpaši sagatavots un pieredzējis cilvēks.”




Biļetes, Laiks, Vieta


Ziņas


Ekspozīcija