Labākie Latvijas biškopji saņems „Riga Food 2021” medaļas!
9. septembrī izstādē “Riga Food 2021” Ķīpsalā tiks apbalvoti konkursu “Latvijas Garšīgākais medus 2021” un “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2021” laureāti. Pavisam konkursam “Latvijas Garšīgākais medus 2021” tikai iesniegti 39 medus paraugi. Vērtēšanā piedalījās ekspertu komisija, kuras sastāvā bija 5 eksperti:
- Armands Krauze, Latvijas Biškopības biedrības (LBB) valdes priekšsēdētājs;
- Ineta Eglīte, LBB pētniece, veterinārārste, mācījusies Boloņā (Itālija) medus sensorās vērtēšanas kursos un pie Nacionālā medus parādes ekspertiem – National Honey Show (UK),
- Ričards Ivanovs, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes priekššēdētājs, vīnu vērtētājs,
- Evita Straumīte, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Pārtikas Tehnoloģijas katedras, asociētā profesore, specializējusies produktu sensorā vērtēšanā;
- Jānis Vainovskis, biškopis, LBB valdes loceklis, dažādu monofloro medus veidu un dažādu medus maisījumu ražotājs.
Konkursā “Latvijas Garšīgākais medus 2021" eksperti par labākajiem atzina: nominācijā “Gaišais medus” Viesturs Upītis, dažādu ziedu medus, ievākts Vārkavas novadā.
nominācijā “Tumšais medus” Ilze Grava-Niķe, meža ziedu medus, ievākts Rīgā;
nominācijā “Monoflorais medus” Jānis Freimanis, liepziedu medus, ievākts Rīgā;
nominācijā “Pavasara ziedu medus” Matīss Mālnieks, medus ievākts Rīgā.
Konkursa „Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2021” uzvarētāji: 1. vieta – SIA “Māldravas”, biškopji Sintija un Artis Čelnovi;
2. vieta un skatītāju simpātija – Uģis Mālnieks, dravnieks;
2. vieta – SIA “BeeBox”, biškope Baiba Sīmane;
3. vieta – SIA “Apimi” līdzdibinātāja Madara Radziņa.
Balvas un apbalvošana Abu konkursu laureāti tiks apbalvoti 9. septembrī Ķīpsalā uzreiz pēc izstādes “Riga Food 2021” oficiālās atklāšanas ceremonijas. Uzvarētāji saņems izstādes „Riga Food” medaļas un atzinības rakstus.