BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Ķīpsalā noskaidros Latvijas labāko pavāru un pavārzelli!

Lai noskaidrotu labāko pavāru, kā arī veicinātu pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 9. septembrī starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022” norisināsies pavāru sacensības “Latvijas gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022”. Arī šogad uzvarētājs saņems ““Reaton” Zelta pavārnīcu”!

Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta būtībai – laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus. Šī gada sacensību vadmotīvs ir zero waste jeb virtuve bez atkritumiem.

“Šogad “Pavāru klubs” izstādē “Riga Food” atgriežas ar vairākiem aktuāliem pasākumiem, tostarp tradicionālo un iemīļoto konkursu “Latvijas gada pavārs”, kas notiek jau kopš 2005. gada. Izstādē 9. septembrī seši profesionāli pavāri ar saviem pavārzeļļiem sacentīsies par titulu “Latvijas gada pavārs 2022”. Uzvarētājs saņems ne tikai ““Reaton” Zelta pavārnīcu” un naudas balvu, bet arī atzinību un karjeras izaugsmes iespējas. Tas ir ceļš uz starptautiskiem konkursiem, labākiem darba piedāvājumiem un kolēģu atzinību. Pamēģiniet!” aicina biedrības “Pavāru klubs” prezidente Svetlana Riškova.

Vēl var pieteikt dalību!
Pavāri un pavārzeļļi ir aicināti pieteikt dalību konkursam līdz 1. augustam! Lai pieteiktos, dalībniekiem ir jāiesniedz mājasdarbs – siltās uzkodas, zupas un saldā ēdiena receptes, izmantojot vismaz vienu produktu no Latvijas zemnieku saimniecības. Pieteikums konkursam ir jāsūta uz e-pastu: svetlana.pavaruklubs@gmail.com ar temata norādi: “Latvijas 2022. gada pavāra / pavārzeļļa konkursam”. Sacensību nolikums un pieteikuma anketa ir atrodama “Pavāru kluba” mājaslapā: https://chef.lv/jaunumi/atverta-pieteiksanas-konkursiem-latvijas-2022-gada-pavars-pavarzellis-novada-garsa-zero-wasste-challange/

Finālisti sacentīsies Ķīpsalā
Pēc mājasdarbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs labākie. Finālistu atlasi veiks neatkarīga un kompetenta žūrija, izvērtējot mājasdarbus kā anonīmus. Sacensību finālisti tiks izziņoti ne vēlāk par 15. augustu, un jau 9. septembrī viņi tiksies, lai sacenstos par titulu “Latvijas gada pavārs 2022”. Finālā Ķīpsalā katram konkursantam būs jāpagatavo trīs ēdieni, kas atbilst mājas uzdevuma nosacījumiem jeb konkursa pretendenta pieteikumā iesniegtajām receptūrām (siltā uzkoda, zupa un deserts). Konkursanti nedrīkstēs izmantot dabā nepārstrādājamo materiālu traukus un galda piederumus.

Starptautiska žūrija
Pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – izvērtēs starptautiska žūrija, kam ir pamatīga konkursu vērtēšanas pieredze. Profesionālās žūrijas sastāvā būs: Tomas Rimīdis (Tomas Rimydis) no Lietuvas, Rūdolfs Visnapū (Rudolf Visnapuu) un Matiass Dīters (Matthias Diether) no Igaunijas, Fidgeirs Ēriksons (Fidgeir Ericsson) no Islandes.

Vērtīgas balvas

Konkursa “Latvijas gada pavārs 2022” pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētas balvas. Sacensību uzvarētājs saņems SIA “Reaton Ltd.” ceļojošo “”Reaton” Zelta pavārnīcu”, kā arī naudas balvu – 500 eiro. Savukārt labākais pavārzellis, kas var būt izvēlēts ne tikai no “Latvijas gada pavāra 2022” uzvarētāju komandas, savā īpašumā iegūs medaļu, sertifikātu, speciālo balvu un naudas balvu 200 eiro.

“”Reaton” Zelta pavārnīca” tiek pasniegta jau kopš 2006. gada. Šī tradīcija un konkurss ir ļoti nozīmīgs Latvijas pavārmākslas notikums. Katru gadu tas sniedz ieskatu gan pavāru izglītības, gan profesionalitātes jomā. Mēs ik gadu atbalstām jaunos talantus, tādējādi veicinot Latvijas pavārmākslas kultūras attīstību. Esam pārliecināti, ka arī šis gads nesīs daudz patīkamu pārsteigumu, lai jau drīzumā gardēži varētu iepazīt savas ’’zvaigznes’’ un baudītu viņu pagatavotos ēdienus,” saka “Reaton” Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale. 

“Latvijas gada pavārs 2021”
Pērn godpilno titulu “Latvijas gada pavārs 2021” un “”Reaton” Zelta pavārnīcu” jau trešo reizi saņēma šefpavārs Dinārs Zvidriņš. Tādējādi viņš kļuva arī par prestižā pavāru konkursa “Bocouse d’Or" Eiropas atlases dalībnieku. “Piedalies, un arī tu iegūsi pamatīgu pieredzi un jaunus kontaktus!" – tā trīskārtējais titula “Latvijas gada pavārs” ieguvējs šefpavārs Dinārs Zvidriņš. Savukārt titulu “Latvijas labākais pavārzellis 2021” ieguva Aleksandra Krūka.

Iedvesmojies un atbalsti savu favorītu!
Pavāri, studenti, nozares pārstāvji un interesenti ir aicināti vērot pavāru sacensības “Latvijas Gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022” 9. septembrī pārtikas izstādē “Riga Food 2022’’ Ķīpsalā no plkst. 10.00 līdz 15.00.
 
Sacensības rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, SIA “Reaton Ltd.”

Kā zināms, no 8. līdz 10. septembrim izstādē “Riga Food 2022” Ķīpsalā tiksies ne tikai labākie pavāri un pavārzeļļi, bet arī bārmeņi, tējas meistari, grilēšanas un barbekjū meistari, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē. “Riga Food 2022” pasākumu programmu skati: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;
sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood


1043277104_11666.jpg
763376087_11666.jpg
1679101967_11666.jpg
462549960_11666.jpg
581705692_11666.jpg
1601136478_11666.jpg
1017201519_11666.jpg
1877886392_11666.jpg
1016733987_11666.jpg
238365435_11666.jpg
903731609_11666.jpg
638381732_11666.jpg
1358789603_11666.jpg
1630003789_11666.jpg
449136281_11666.jpg
706080730_11666.jpg
1708632625_11666.jpg
1640154881_11666.jpg
275527770_11666.jpg
619459741_11666.jpg
1504557445_11666.jpg
343678506_11666.jpg
1595551174_11666.jpg
1521388100_11666.png



Top