No izstādes mājās ar Latvijā gardākās kūkas cepējas titulu devās Agnese Rūtiņa!
7. septembrī uz “Gemoss” skatuves izstādē “Riga Food 2024” Ķīpsalā norisinājās apmeklētāju iemīļotais kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentās 28 kūku meistari no visas Latvijas, piedāvājot citu par citu gardākas, skaistākas un neparastākas tortes.
Uzvaras laurus konkursā plūca un “Paaudžu mantojums” trofeju – putotāju saņēma skrīveriete Agnese Rūtiņa ar kūku “Riekstiņš karamelē”. Uzvarētāja stāsta: “Uzvara? Tas bija negaidīti! Bet katra mana kūka top ar mīlestību! Šī ir manas ģimenes mīļākā kūka, kas apvieno visu, kas viņiem garšo: sāļā karamele, braunijs, grauzdēti karamelizēti lazdu rieksti, krēmsiers un tumšā beļģu šokolāde. Zināju, ka šī kūka arī žūrijas locekļus neatstās vienaldzīgus.”
Otro vietu konkursā ieguva zīmola “Mūsdienu virtulis” radītāja Santa Āre no Valmieras novada ar torti “Pārsteigums”. Savukārt 3. vietā ierindojās Ievas Fišeres šokolādes kūka.
Pirmo trīs vietu ieguvējas saņēma “Gemoss” dāvanu kartes: 1. vieta – 500 eiro, 2. vieta – 300 eiro, 3. vieta – 200 eiro vērtībā. Katrs konkursa dalībnieks saņēma daudz konditora darbam noderīgas balvas.
“Kūku konkurss “Paaudžu mantojums” ir izskanējis iespaidīgi un skaisti! Tā bija īsta kūku ballīte! Konkurss mums ļauj apzināt reģionu cepējus gan profesionālā, gan mājražošanas līmenī. Mēs vēlamies popularizēt un aktualizēt konditora profesiju, iedrošināt kūku cepējus parādīt savas prasmes plašākam lokam. Turklāt konkursā dalībnieki dalās ar savām iecienītākajām receptēm. Šogad kūku daudzveidība un vēlme piedalīties bija liela, tādēļ izvēlēties uzvarētāju nebija viegli,” stāsta pasākuma vadītāja, “Gemoss” šefpavāre Ina Poliščenko.
Gardās kūkas Ķīpsalā vērtēja “Gemoss” īpašniece un vadītāja Ieva Treija, kulinārijas eksperte Ilze Auzere, maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, uzņēmēja un kūku meistare Liene Zemīte, konditore un uzņēmuma “Kairi café” īpašniece, vadītāja Maija Kaire un Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Konkursa “Paaudžu mantojums” mērķis ir popularizēt īpašas kūku receptes, veicināt kūku cepšanas prasmes, to nodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi kūku gatavošanā.
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizē SIA “Gemoss”.