7. septembrī
12.35-13.45
Paneļdiskusija ”Aizmirstie ēdieni – kultūras un ilgtspējības glābēji. Atgriešanās pie saknēm. Ekonomiskie aspekti. Ekoloģiskās iespējas.”
Atgriešanās pie saknēm: Kā tradicionālie kultūraugi un vecmāmiņu receptes var var iedvesmot radīt jaunus uztura paradumus? Dalībnieki stāstīs, kā tradicionālie, mantotie kultūraugi un senās receptes var uzlabot mūsu uzturu un palīdzēt pārvarēt pārtikas cenu pieaugumu. Ekonomiskie aspekti: Diskusija aptvers ekonomiskās priekšrocības, kas saistītas ar tradicionālo, sen aizmirsto ēdienu atgriešanu savā ēdienkartē. Kā atmiņas par pagātni var palīdzēt veidot ekonomiski ilgtspējīgas pārtikas sistēmas un sniegt ieguvumus gan pārtikas audzētājiem, gan patērētājiem mūsdienās? Ekoloģiskās iespējas: Dalībnieki izgaismos ekoloģiskās priekšrocības, ko sniedz šo tradicionālo kultūraugu audzēšana un izmantošana, kā arī sniegs praktiskus padomus par to integrāciju mūsdienu uzturā.