Izstādē norisinājās kūku konkurss “Paaudžu mantojums”
9. septembrī izstādē “Riga Food 2023” uz “GEMOSS” jubilejas skatuves norisinājās kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentās 24 kūkas un to cepējas no visas Latvijas.
Kūku cepēju sniegumu vērtēja profesionāla žūrija – “GEMOSS” īpašniece un vadītāja Ieva Treija, “Pavāru klubs” valdes locekle un konditorejas interešu pārstāve Maija Kaire, “Restorānu servisa skola” pasniedzēja un kūku burve Airita Mieze, maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, kulinārijas eksperte Ilze Auzere un īstena latvju saimniece Ilze Briede.
Pēc vairāku stundu, 24 kūku degustācijas, skaidri iezīmējās kūku konkursa “Paaudžu mantojums” uzvarētājas:
- 1. vietu un “GEMOSS” dāvanu karti 500 eiro vērtībā saņēma Olga Frolova-Družiņina par “Meduskūku ar mājas marmelādi”
- 2. vieta – Ingai Grīslei par kūku “Mežakūka”
- 3. vieta – Dita Grandāne par kūku “Piejūras zeme”
Arī klātesošajiem bija iespēja vizuāli novērtēt kūku cepēju sniegumu – skatītāju simpātiju balvu pārliecinoši ieguva
Ilona Salma ar kūku “Nebeidzamie stāsti”. Savukārt šefpavāre Ina Poliščenko pasniedza specbalvu
Pēterim Kasparovičam par kūku “Mammas mīļākā”, kuras sastāvā izmantota mannas putra un šokolāde.
Viens no galvenajiem vērtēšanas kritērijiem bija tortes sastāvs – lai tortes pagatavošanā būtu izmantoti dabīgi produkti, sezonas dabas veltes. Tāpat tika vērtēta kūkas garša, noformējums (tikai ēdami dekori), sastāvdaļu oriģinalitāte un receptes stāsts – prezentācija.
Apsveicam visus dalībniekus un uzvarētājus! Iespējams kūku konkurss kļūs par ikgadēju tradīciju!
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizēja SIA “GEMOSS”, ar Restorānu servisa skolas studentu atbalstu, sniedzot iespēju jaunajiem studentiem gūt pieredzi šāda pasākuma servisa nodrošināšanā.