Dabas superēdiens
Metode, ko izmantojam melno ķiploku pagatavošanai, optimizē produkta ārstnieciskās īpašības. Melnajiem ķiplokiem ir lielāks antioksidantu daudzums un bioloģiskā aktivitāte nekā parastajiem ķiplokiem. Antioksidanti var palīdzēt samazināt iekaisumu un pazemināt holesterīna līmeni, kā arī citus ieguvumus veselībai.
Nav jēlu ķiploku raksturīgās smaržas.
Ir palielināta labvēlīgo komponentu koncentrācija . Viena melnā ķiploka daiviņa ir līdzvērtīga vairāku neapstrādāta ķiploka daiviņām.
Bez piedevām vai ķīmiskām vielām, izmantojot tikai "Raven’s garlic" saimniecībā audzētus ķiplokus.
Mūsu produkti nesatur sulfītus un nesatur glutēnu.
Melnie ķiploki ir nogatavinātu vai raudzētu ķiploku veids, kas ieguvis dziļi brūngani melnu krāsu. Process ir Austrumāzijas izcelsmes. To pagatavo, ievietojot ķiplokus (Allium sativum) uz vairākām nedēļām siltā, mitrā, kontrolētā vidē, kurā karamelizējas dabiskie cukuri. Nav pievienotas nekādas piedevas, tumšā krāsa ir ilgstošas, zemas temperatūras Maillard reakcijas rezultāts. Ķiploki kļūst melni un veido marmelādei līdzīgu tekstūru. Mīksta tekstūra ar dabiski saldenu garšu.
Melnos ķiplokus var lietot vienus, uz maizes, pie siera, sarkanvīna vai tumšās šokolādes, zupās vai mērcēs, pie gaļas vai zivīm, saberzt majonēzē, pievienot vinegretam vai pie dārzeņu ēdieniem un saldējuma. Melnos ķiplokus var arī sasmalcināt un pēc tam pievienot ūdenim, lai iegūtu pastu vai šķidrumu. Kad žāvē un sasmalcina, pievieno sāli. To var pievienot arī sejas krēmiem un matu šampūnam, veicinot reģenerācijas procesus audos.