AREI zinātnieki piedāvās iepazīt kvalitatīvas pārtikas izejvielas, akcentējot graudaugus


Latvieša ēdienkarte nav iedomājama bez dažādiem graudu un miltu produktiem. Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) Inovāciju stendā izstādes “Riga Food apmeklētājiem ļaus iepazīt kvalitatīvas pārtikas izejvielas, uzmanību fokusējot uz graudaugiem.

Spilgti piemēri būs institūta selekcionētas ziemas kviešu, rudzu un tritikāles šķirnes. Ar graudaugu dzirnavām institūta zinātnieki demonstrēs malšanas procesu dažādiem graudiem, ar laboratorijas ekspresmetožu iekārtām vērtēs graudu kvalitātes rādītājus – vai graudi ir piemēroti/ nepiemēroti pārtikai – tumši, gaiši, pleķaini vai ar sēņotni apauguši.

Šajās pārbaudēs būs aicināti piedalīties arī izstādes apmeklētāji un pašu samaltos, izpētītos miltus kā paraugus varēs ņemt līdzi uz mājām. Īpaši aizraujošs šis process būs bērniem, kuri varēs apjaust, cik tāls ceļš ejams zeltainajiem graudiem, lai pārtikas produktu formā nonāktu līdz mūsu galdam.

Inovācijas stendu izstādē organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā (EEN) līdzdalību.


Kontakti:
Adrese: Struktoru iela 14, Rīga, LV-1039
Tālrunis +371 67552909
https://www.arei.lv
facebook.com/AREILatvija

130613152_13890.jpg
1164100892_13890.jpg
1510957252_13890.jpg
2060865136_13890.jpg
21244197_13890.jpg
160644048_13890.jpg