“Akhtamar” piedāvās dažādu veidu basturmu


Liellopu un brieža gaļas basturma, tītara gaļas un cūkgaļas basturma būs SIA “Akhtamar” piedāvājumā izstādē “Riga Food 2024”. Vēl interesenti varēs nogaršot armēņu mērci, pildītus baklažānu rullīšus, dažādus salātus: “Erevan”, “Granāta Aproce”, “Akhtamar”, “Bzik-Bzik”. Tāpat būs arī salāti bez gaļas: “Armēņu”, “Kavkaz”, “Tabule”,”Akhtamar”.

Uzņēmums ražo armēņu basturmu “Akhtamar” – kaltētu liellopa fileju, kaltētu brieža fileju, kaltētu tītaru fileju un kaltētu cūkgaļas fileju, kas tiek pagatavota ar rokām, 60 dienu laikā, bez konservantiem un bez termiskās apstrādes.

Basturma tiek gatavota pēc vecvectēva senās receptes no izmeklētas filejas. Ražošanas laikā tiek izvadītas visas asinis, tiek saglabāta lielākā daļa vitamīnu, tostarp C, PP, A, un B grupas vitamīni. Basturmā ir daudz dzelzs, magnija, fosfora un kalcija. Tā ir noderīga cilvēkiem, kas nodarbojas ar sportu, jo satur daudz viegli sagremojamu proteīnu. Visi “Akhtamar” salāti ir izgatavoti no augstas kvalitātes produktiem.

Uzņēmumam ir basturmas ražošanas cehs, kulinārija, kurā tiek gatavoti salāti, zupas, plovs, dolma, baklažānu rullīši, pahlava, mērces, kā arī veikals Āgenskalna tirgū, kurā pārdod šo produkciju. “Akhtamar” pastāvīgi sadarbojas ar “Stockmann”, “Reaton”, “Rimi Klēts” veikaliem, restorāniem. Uzņēmuma ir arī šašliku sēta tirdzniecības centrā “SAGA”.

1673573561_13956.jpg
1611147523_13956.jpg
738986449_13956.jpg
380987805_13956.jpg