Latvijas gada pavāra titulu izstādē izcīnīja Agate Batraga!


Jau tradicionāli talantīgākie un drosmīgākie pavāri no visas Latvijas pulcējās izstādē “Riga Food”, lai mērotos spēkiem pavārmākslā. Šogad uzvaras laurus plūca – titulu “Latvijas gada pavārs 2024” un ceļojošo ““Reaton” Zelta pavārnīcu” saņēma konkursa jaunākā dalībniece – Agate Batraga no restorāna “Ferma”.

“Esmu bezgala priecīga par uzvaru! Es pieteicos šim konkursam, jo vēlējos pierādīt gan sev, gan citiem, ka varu būt laba priekšniece virtuvē. Ir ļoti aizraujoši nonākt vadītāja lomā,” uzvaru komentē titula “Latvijas gada pavārs 2024” ieguvēja Agate Batraga.


Septembra sākumā Ķīpsalā par tituliem “Latvijas gada pavārs 2024” un “Latvijas gada pavārzellis 2024” sacentās Agate Batraga un Rodrigo Vilhelms Nežborts no restorāna “Ferma”, Dinārs Zvidriņš un Dāvids Ivanovs no restorāna “Entresol”, Viktors Naumenko un Iļja Lukošus no “Central Cafe Jelgava”, Mārtiņš Pupurs (strādā Norvēģijā) un Elīza Ulmane, Renārs Purmalis un Ēriks Zariņš no restorāna “Buržujs”.


Iepriekš titulu “Latvijas gada pavārs” ir ieguvuši tādi zināmi pavāri kā Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele u.c.

Jāpiebilst, ka Dinārs šo titulu ir ieguvis trīs reizes – 2017. , 2018. un 2021. gadā. Šogad par spēcīgāko starptautiskā žūrija atzina Agati Batragu, kura 2023. gadā izcīnīja titulu “Latvijas gada pavārzellis” komandā ar Nilu Ģēveli. Lai gan Agate ir jaunākā dalībniece konkursā, iepriekš viņa ir piedalījusies “Bocuse d’Or Europe 2024” Tronheimā kā Nila Ģēveles palīdze. Starp citu, Agate Batraga komandā ar Dināru Zvidriņu jau šoruden dosies pārstāvēt Latviju uz “World Chefs Challange” finālu Singapūrā.

2. vietu sīvā cīņā ieņēma Dinārs Zvidriņš, atpaliekot no uzvarētājas tikai par dažiem punktiem. Savukārt 3. vietu izcīnīja Renārs Purmalis, kuru parasti var satikt dažādos austeru pasākumos un konkursos. Renārs žūriju pārsteidza ar konceptu “Gatavo dabā”, ienesot jaunas vēsmas konkursu virtuvēs.

Titulu “Latvijas pavārzellis 2024” izcīnīja Dāvids Ivanovs, kurš konkursā startēja komandā ar Dināru Zvidriņu un šobrīd strādā restorānā “Entresol”.

Šogad biedrībai “Pavāru klubs” aprit 20 gadi. Kopš biedrības izveides pirmsākumiem, organizācijas fokuss ir bijis un ir pavāru mākslas attīstīšanu Latvijā, kā arī pavāru dalība starptautiskos konkursos. Šo gadu laikā daudziem pavāriem tieši pavāru konkursi ir bijuši labs atspēriena punkts.

Foto: Sergejs Skripa, Andrejs Terentjevs

2065541323_14125.jpg
585791120_14125.jpg
363971449_14125.jpg
886759759_14125.jpg
168648030_14125.jpg
1711179866_14125.jpg
1597141119_14125.jpg
188379115_14125.jpg
678437135_14125.jpg
1225586562_14125.jpg
1624743981_14125.jpg
738397267_14125.jpg
1902549537_14125.jpg
1332987367_14125.jpg
1127980538_14125.jpg
523583926_14125.jpg
580326930_14125.jpg
550461964_14125.jpg
1157912298_14125.jpg
468607901_14125.jpg
1473863538_14125.jpg
923602649_14125.jpg
81708_14125.jpg
736598934_14125.jpg
303437479_14125.jpg
558835449_14125.jpg
1678078281_14125.jpg
2082072732_14125.jpg
518599838_14125.jpg
9884090_14125.jpg
1022670512_14125.jpg
598281834_14125.jpg
1902742115_14125.jpg
890489325_14125.jpg
1705873023_14125.jpg
1970380734_14125.jpg
972387334_14125.jpg
1869835805_14125.jpg
1048832101_14125.jpg
778548633_14125.jpg
1173181394_14125.jpg
1886737928_14125.jpg
1003711216_14125.jpg
1020698344_14125.jpg