Par Latvijas gada restorāna konditoru atzina Jeļizavetu Kuzminu!


Pirmo reizi izstādē “Riga Food” notika konkurss “Latvijas gada restorāna konditors 2024”, kurā sacentās trīs drosmīgas konditores: Anastasija Kazuļa (maiznīca “Mīkla”), Jeļizaveta Kuzmina (restorāns “Whitehouse”) un Valērija Čudova (restorāns “Ferma”).

Visas trīs konkursantes gatavoja divus desertus, kurus jau iepriekš bija izstrādājušas. Pirmā deserta iedvesmas avotam bija jābūt ģenerālsponsora “Lavazza” kafijai, bet otram – vegānās “Valrhona” šokolādes desertam.

Uzvaras laurus konkursā plūca restorāna “Whitehouse” konditore Jeļizaveta Kuzmina – līdz ar to viņas vārds ir pirmais, kas ir iegravēts uz ceļojošās “Lavazza” zelta tasītes. Uzvarētāja balvā saņēma arī iespēju doties “Valrhona” mācību ceļojumā.

Jāpiebilst, ka viena no konkursa dalībniecēm – Valērija Čudova ir titula “Latvijas gada pavārs 2023” ieguvēja.

Konkursa “Latvijas gada restorāna konditors” mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta būtībai, kā arī popularizēt konditorejas nozari un konditora profesiju.

Konkursu rīko “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Konkursu atbalsta: “Lavazza”.

Foto: Sergejs Skripa, Andrejs Terentjevs

1843451311_14128.jpg
792947299_14128.jpg
270185774_14128.jpg
2061426747_14128.jpg
1655467354_14128.jpg
1092639282_14128.jpg
1354445321_14128.jpg
1472614380_14128.jpg
733550127_14128.jpg
1930883493_14128.jpg
5444239_14128.jpg
374502512_14128.jpg
384727533_14128.jpg
1366478248_14128.jpg
943762432_14128.jpg
2034511219_14128.jpg
514927632_14128.jpg
1951311597_14128.jpg
1400750065_14128.jpg
1235236463_14128.jpg
2145008493_14128.jpg
669456937_14128.jpg
833985136_14128.jpg
1980101146_14128.jpg
2079798516_14128.jpg
2055330580_14128.jpg
389427767_14128.jpg
1966490027_14128.jpg
1326296521_14128.jpg
966117444_14128.jpg
1804831447_14128.jpg
1000311885_14128.jpg