Pirmo reizi izstādē “Riga Food” notika konkurss “Latvijas gada restorāna konditors 2024”, kurā sacentās trīs drosmīgas konditores: Anastasija Kazuļa (maiznīca “Mīkla”), Jeļizaveta Kuzmina (restorāns “Whitehouse”) un Valērija Čudova (restorāns “Ferma”).
Visas trīs konkursantes gatavoja divus desertus, kurus jau iepriekš bija izstrādājušas. Pirmā deserta iedvesmas avotam bija jābūt ģenerālsponsora “Lavazza” kafijai, bet otram – vegānās “Valrhona” šokolādes desertam.
Uzvaras laurus konkursā plūca restorāna “Whitehouse” konditore Jeļizaveta Kuzmina – līdz ar to viņas vārds ir pirmais, kas ir iegravēts uz ceļojošās “Lavazza” zelta tasītes. Uzvarētāja balvā saņēma arī iespēju doties “Valrhona” mācību ceļojumā.
Jāpiebilst, ka viena no konkursa dalībniecēm – Valērija Čudova ir titula “Latvijas gada pavārs 2023” ieguvēja.
Konkursa “Latvijas gada restorāna konditors” mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta būtībai, kā arī popularizēt konditorejas nozari un konditora profesiju.
Konkursu rīko “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Konkursu atbalsta: “Lavazza”.
Foto: Sergejs Skripa, Andrejs Terentjevs