“SKIM Gardumi” piedāvās pērnā gada “Riga Food” dalībnieku sadarbības rezultātā tapušu jaunumu!
“SKIM Gardumi” izstādē “Riga Food 2020” Inovāciju stendā prezentēs divus jaunumus: aitu piena sūkalu želejkonfektes un kūpinātu jūras sāli ar kūpinātām alkšņu spurdzēm.
Aitu piena sūkalu želejkonfektes
Katram produktam ir savs stāsts! “Aitu piena sūkalu želejkonfektes” ir veiksmīgas komunikācijas un sadarbības rezultāts ar izstādes “Riga Food 2020” Inovācijas stenda dalībnieci Elizabeti Bendiku no “Bendiku Piena Aitas”. Tikai viens zvans no Olgas: ”Ko tu teiktu, ja es pamēģinātu aitu piena sūkalu želejkonfektes?” Elizabetes atbilde: “Tas būtu super!” – bija stāsta sākums. Šogad izstādē tiks piedāvāts sadarbības rezultātā tapis jaunums – želejkonfektes no aitu piena sūkalām divos iepakojumos:
- ar dabīgās kafijas piedevu un ķiršu sulu;
- ar čili un piparmētru.
Želejkonfektes satur dabīgo proteīnu, netiek izmantoti ne garšas pastiprinātāji, ne mākslīgās krāsvielas. Produktu labi novērtējuši ne tikai Bendiku aitu saimniecības klienti, bet visi, kuri tās degustējuši.
“SKIM Gardumi” šogad izstādē piedāvās nobaudīt sekojošus saldumus:- Dabīgo sulu želejkonfekšu asortus – konfektes no dažādām dārza un meža ogām (10 veidi);
- Želejkonfektes no liepziedu, māllēpju un gaiļbiksīšu novārījuma;
- Konfektes no priežu dzinumu novārījuma ar Islandes ķērpja novārījumu un ingveru;
- Želejkonfektes no kazu piena sūkalām (3 veidi);
- Želejkonfektes no aitu piena sūkalām (2 veidi).
Kūpināta jūras sāls ar kūpinātām alkšņu spurdzēm. Trīs dienu garumā, uzturot nemainīgi zemu dūmu temperatūru, tika kūpnāta jūras sāls ar alkšņu spurdzēm. Ideja tika īstenota februāra mēnesī, jo tas ir laiks, kad spurdzes ir viskvalitatīvākas. Bet idejas lampiņai iedegšanos deva dāvana Ziemassvētkos –garšviela – Bengāļu pipari. Vizuāli tik ļoti atgādināja mūsu pašu alkšņu spurdzes, ka noteikti bija jāievāc informācija par to izmantošanu garšvielu klāstā. Apstiprinājumu “SKIM Gardumi” idejai deva arī ar lielu dzīves pieredzi esoši cilvēki, kuri atcerējās, ka pirms 70 gadiem, kūpinot gaļu, dažreiz lika klāt arī melnalkšņu spurdzes, lai pēc tam tās novietotu blakus gaļai un ilgi saglabātos kārdinošais dūmu aromāts. Produktam ir plašs pielietojuma klāsts: uzber uz tomātmaizīti brokastīs, pēdējais ”otas vilciens” cepetim pirms pasniegšanas, lašmaizītei, krāsnī ceptiem kartupeļiem utt.
Atklāj sev vēl nezināmu garšas buķeti! Talsu novada uzņēmums “SKIM Gardumi” no dārza un meža veltēm, no kazu un aitu piena sūkalām rada veselīgus saldumus maziem un lieliem kārumniekiem, kā arī ārstniecības augu sīrupus un jūras sāli ar dažādām piedevām.
Dalība pagājušā gada izstādē “Riga Food” atnesa “SKIM Gardumi” ne tikai lielu atpazīstamību un jaunus tirdzniecības partnerus, tajā skaitā, arī no Tallinas, bet arī jaunus draugus un sadarbības partnerus no Inovācijas stenda dalībnieku vidus.
skim.konfektes@gmail.com
https://www.facebook.com/SKIM.Gardumi