“Dalība “Riga Food 2021” sniedz iespēja potenciālos pircējus iepazīstināt ar produktiem un efektīvi veicināt to pieprasījumu. It īpaši jaunajam dzērienam “Ingvertonic”. Bet ne tikai! Pašam tirgojoties un komunicējot ar pircējiem, dažkārt dzirdu, ka šis dzēriens jau neesot nemaz tik stiprs, kā gribētos utt. Dalība izstādē sniegs iespēju produktus testēt, kas ir pamats jauniem veiksmīgiem produktiem nākotnē,” uzsver Jānis Smelters.
- Šīs vasaras jaunums – gāzēts, atspirdzinošs dzēriens “Ingvertonic” ir nedaudz rūgtens ar nelielu ingvera kņudināšanu pēcgaršā. Atdzesēts lieliski atspirdzina un tonizē. It īpaši, kad ārā ir + 30 grādi un nav dukas pakustēties. Pamatā ingvers dod siltumu un ierastāk to ir lietot pie siltiem dzērieniem. Bet, baudot to atdzesētu, tas lieliski palīdz atdzesēties un iedod tonusu. Garšu salikums, neierastais ingvers un tā īpašības ir jaunatklājums latvieša garšu pasaulē! To var dēvēt par latviešu toniku. Tilpums: 0.33
- Stiprā bezalkoholiskā dzērienā „Ingverine” pamatā ir ingvera sakne, pievienoti ir arī liepziedi, plūškoka ziedi un cidoniju sula. Šis dzēriens 2017. un 2018. gadā izstādē “Riga Food” pasākumā “Novada garša” pēc apmeklētāju balsojuma konkursā “Tautas garša” ieguvu 1. vietu bezalkoholisko dzērienu grupā.
Principā šāda veida dzēriens ir jauna veida "tradīcija" Latvijas galda kultūrā. Ja rietumos dažāda veida ingvera dzērieni (stiprāki, vājāki, gāzēti, negāzēti) ir diezgan plaši pazīstami, tad pie mums joprojām ingvers ir svešais, nezināmais, biedējošais, tas, kas kož un fui, šo nē!Par dzērienu „Ingverine” itin bieži ir reakcija – “Garšīgs! Bet kā man viņu lietot?” Un tad nākas paskaidrot, ka ingvers nav tikai garšviela vai zāles pret iesnām un klepu, ka ingvers var būt kaut kas vairāk, var būt galvenais produktā un būt baudāms. Un „Ingverine” dzēriens ne tikai iekož mums kaklā un liek saviebties, bet pēc tā baudīšanas vaigi kļūst sārtāki un cilvēki smaidīgāki. Tāds sava veida "alkohola aizstājējs" jauniešiem, šoferiem, darba ballīšu svinēšanas reizēs u.c.
- Vēl mājražotājs piedāvā medu ar upenēm un ingveru, kā arī dažādu vietējo ogu un augļu (pīlādžu, upeņu, cidoniju, rabarberu) cietās marmelādes ar ingveru.