Salami – dižskabārža dūmos kūpināta zeltainas nokrāsas dāņu tipa desa. Tā papildināta ar ķiploku un muskatriekstu garšas akcentiem, kas atstās viegli pikantu pēcgaršu vēl ilgi pēc kumosa nobaudīšanas. Lieliski saderēs uzkodās ar brī, kamambēra un svaigajiem sieriem, kas papildināti ar sulīgiem augļiem un ogām.
Salami ar zilā siera garšu – dižskabārža dūmos kūpināta zeltainas nokrāsas dāņu tipa desa. To īpaši novērtēs zilā siera spēcīgās garšas cienītāji, jo salami pievienots īpašu garšvielu maisījums, kas piešķir tradicionālajai desai atsvaidzinoši neierastas nianses. Patīkamam asumam salami papildināta ar svaigi maltiem pipariem un čili. Labi garšos ar melonēm, vīnogām un svaigiem eksotiskiem augļiem.
Cigārdesas – kraukšķīgas un sulīgas dižskabārža dūmos kūpinātas desas, kas nosaukumu guvušas to parocīgās formas dēļ. Izcili garšos kā uzdoda pie alus vai citiem dzērieniem. Var papildināt ar savu iecienītāko mērci vai sinepēm. Nav ieteicams desu vārīt vai cept, jo tādējādi tā zaudēs savas unikālās garšas nianses.
Desas gatavotas no izmeklētas augstvērtīgas vietējās cūkgaļas.
Vegāniskās BIO desas – unikāls bioloģisks produkts vegāniem un citiem gardēžiem, kas atturas no piena un dzīvnieku izcelsmes produktiem. Vegāniskās BIO desas Valmieras tehnikumā tapušas sadarbībā ar vietējo uzņēmumu MILZU. To sastāvā ir tikai augu izcelsmes izejvielas, pamatā strukturēti zirņi. Vislabāk garšos grilētas vai ceptas kopā ar iecienītāko mērci, svaigiem salātiem, dārzeņiem vai hotdogā.
“Valmieras tehnikums” piedāvā apgūt tādas vidējās profesionālās izglītības programmas kā pārtikas produktu ražošanas tehniķis, pavārs, viesmīlis un vēl daudzas citas. Turklāt veiksmīgi tiek realizētas arī dažādas pieaugušo izglītības programmas.